Vi söker ny verksamhetsledare!

posted in: Uncategorized | 0

Vill du vara med och utveckla våra landsbygder?

Nu söker vi en prestigelös verksamhetsledare som vill arbeta för levande landsbygder. Du får utmana både vänster och höger hjärnhalva och varva struktur och handläggning med kommunikation och kreativt tänkande.

Om tjänsten
Som vår verksamhetsledare har du det övergripande verksamhetsansvaret. I tätt samarbete med styrelsen och övrig personal driver du verksamheten framåt med vår utvecklingsstrategi som bästa stöd. Du är föreningens ansikte utåt mot projektsökanden, finansiärer och styrande myndighet. Som verksamhetsledare har du ansvar för att de ekonomiska stöd vi ger till utvecklingsinsatser hanteras i de olika administrativa system som krävs. Och naturligtvis har du en ständigt pågående kontakt med alla som också brinner för våra fantastiska landsbygder och bidrar till en hållbar utveckling.

Vi vill att du har:

• Erfarenhet av administration, projektledning och viss ekonomiredovisning.
  • Vana vid att samarbeta med offentligt styrd verksamhet
  • Mycket god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet.
  • B-körkort
  • Utbildning från högskola eller motsvarande relevant utbildning och erfarenhet.

Vi är en liten organisation och lägger stor vikt vid att du passar in i vårt team, både vad gäller personliga egenskaper och kompetens. Ett plus är om du har jobbat med utveckling inom till exempel föreningslivet eller egna projekt och har kännedom om vårt område.

Som person tror vi att du är:

• Resultatinriktad
  • En flexibel lagspelare
  • En nyfiken problemlösare
  • Den som kan entusiasmera, engagera samt bygga nätverk
  • Van att strukturera och prioritera
  • En ”doer” som under eget ansvar får saker gjorda
  • En samhällsintresserad person och har kunskap om det offentligas roll.

Vilka är vi?
Vi arbetar med en enda sak, landsbygdsutveckling. Astrid Lindgrens Hembygd är en ideell förening som stöttar föreningar, företag och offentliga organisationer genom ekonomiskt stöd och rådgivning enligt leadermetoden. Idag verkar vi i sex kommuner men från och med 2023 finns vi i 10 kommuner. Vi driver idag också flera egna projekt som utvecklar landsbygderna. Läs gärna mer om oss på astridlindgrenshembygd.se

Övrigt
Anställningen är heltid eller enligt överenskommelse med provanställning i sex månader. Tjänsten är huvudsakligen placerad på vårt kontor i Vimmerby, vi arbetar dock i samtliga kommuner varför arbetsplatsen kan variera under viss tid. Visst distansarbete är möjligt. Arbetet sker huvudsakligen dagtid, men resor och kvällsjobb förekommer.  Kollektivavtal via FREMIA, avtal 8002 Tjänstemän inom civilsamhället.

Tillträde snarast, efter överenskommelse. Vi har löpande rekrytering, vilket innebär att urval och intervjuer sker löpande. Sök snarast då tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Vår kontaktperson för rekryteringen är Christina Thorstensson som även tar emot din ansökan. Kontakt i första hand per mejl: christina@alhembygd.se.

Sista ansökningsdag 2022-03-31