Utlysning av Leader-checkar

posted in: Uncategorized | 0

Astrid Lindgrens hembygd öppnar nu upp för ansökningar gällande Leader-checkar. 🍀 Har ni en idé som utvecklar ditt företag eller förening? Då kan ni ansöka om stöd från oss.
I potten ligger 800 000 kr som ska fördelas till runt 20 olika projekt. Leader-checkar beviljas inom dessa två områden:

Entreprenörskap – leadercheckar riktade till små och medelstora företag på landsbygden för lokal produkt- och tjänsteutveckling . Länk till mer information

Attraktiv landsbygd  leadercheckar riktade till föreningar och organisationer som via olika initiativ främjar landsbygdsutveckling i Astrid Lindgrens Hembygd.  Länk till mer information

Vi tar emot ansökningar fram till och med 1 februari 2023. Därefter går vi igenom inkomna ansökningar och meddelar vårt besked om stöd. Vid frågor är ni välkomna att kontakta Leader-kontoret.

Utlysningen gäller de kommuner som ingår i Astrid Lindgrens hembygd under nuvarande programperiod. Dvs Eksjö, Hultsfred, Högsby, Nässjö, Vimmerby och del av Oskarshamns kommun.