Träff för matproducenter och självhushållare 21/10

posted in: Uncategorized | 0

Vad behövs för att det på riktigt ska gå att försörja sig som matproducent/bonde eller bara producera mat för fler på den lokala marknaden? Vilka hinder finns för den lokala matproduktionen idag? Vad behöver vi göra för att undanröja dessa?

Vi tror att maten kan vara en nyckel till ett levande och utvecklande lokalsamhälle där fler vill bo, arbeta och trivas. Och vi hoppas och tror att du vill vara med och bidra med dina tankar om hur vår bygd kan utvecklas med maten som grund!

När? 21 oktober 2020 kl 18-20.
Var? Inom Vimmerby kommun. Platsen är beroende av antalet deltagare och meddelas senare.
Anmälan: Anmäl dig senast 18 oktober till Ann Sellbrink på ann@klimatmat.se eller 070-3965030. Observera att antalet platser är begränsat och att anmälan är obligatorisk.
Arrangör är föreningen Klimatmat Sverige, www.klimatmat.se
Delta på zoom: Du som känner dig krasslig, inte kan eller vill delta i den fysiska träffen är välkommen att delta via Zoom. Glöm inte att ange det när du anmäler dig.

Målgrupp: Denna träff är för dig som producerar, eller vill producera mat för den lokala marknaden inom Vimmerby kommun.

Klimatmat Sverige har beviljats en leadercheck av Astrid Lindgrens Hembygd för förstudien Den självförsörjande bygden i Vimmerby kommun. Detta är ett projekt som vi initierat för att undersöka förutsättningarna för hållbara och självförsörjande bygder med maten som utgångspunkt. Förstudien finansieras av Leader Astrid Lindgrens Hembygd med stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Läs mer om förstudien och om föreningen Klimatmat Sverige, https://www.klimatmat.se/