Studieresa Folkets Park och Spira, 17/11

posted in: Uncategorized | 0

14/11: Resan är inställd på grund av för få anmälningar/Cathrine Jansson, projektledare

Arrangerar du evenemang inom Astrid Lindgrens Hembygd? Bokar artister, ordnar kulturevenemang, konferenser? Vill du få inspiration till din egen verksamhet och goda exempel från hur andra gör? Följ med lördag 17 november på studieresa till två stora evenemangsaktörer i Jönköping!

Folkets Park i Huskvarna, ”Sveriges mest aktiva folkpark just nu”, konserter, teater, bil- och mc-träffar, danskvällar, skivmässa, konferenser… Per-Magnus Söder, verksamhetsledare, artistbokare och Conny Månsson, föreståndare berättar om verksamheten och hur de fyller Folkets Park med aktiviteter året om.
Kulturhuset Spira i Jönköping, Smålands Musik och Teater fyller huset med scenkonst i olika genrer, musikal, musik, teater, dans. Även många konferenser, möten och restaurangen fyller huset med liv och rörelse. Kulturhuset invigdes 2011 och är ett ”landmärke” i Jönköpings stadsbild, en miljöcertifierad byggnad med material och möbler från Småland. Pia Kjellerstedt ansvarar för marknadsföring och arrangemang på Spira och ger oss en rundvandring i huset och bakom kulisserna.

Datum: Lördag 17 november 2018, heldagsaktivitet.
Tider:
Kl 8.45 Avresa med buss från Vimmerby station (Meddela om du vill kliva på bussen längs väg 40 (t.ex. Mariannelund-Ingatorp-Bruzaholm-Eksjö-Nässjö)
Kl 11.00 Ankomst till Huskvarna Folkets park, rundvisning och presentation av verksamheten
Kl 13.00  Lunch på Folkets Park
Kl 14.30 Ankomst Kulturhuset Spira, rundvisning och presentation
Kl 16.00   Hemfärd (åter i Vimmerby ca kl 18)
Under bussresan finns gott om utrymme för inspiration, mingel, nätverkande!

Målgrupp: Företagare, föreningar som är intresserade av evenemang och att utveckla aktiviteter och andra som är engagerade i landsbygdsutveckling.
Anmälan senast 13/11 till cathrine@alhembygd.se Meddela eventuell specialkost vid anmälan. Deltagandet är kostnadsfritt, inklusive lunch, och bekostas av projektet Det goda evenemanget. Antalet platser är begränsat och eventuell avbokning efter 13/11 kan komma att debiteras.

Varmt välkommen!
Cathrine Jansson, projektledare Det goda evenemanget
cathrine@alhembygd.se, tel 072-236 16 06, www.astridlindgrenshembygd.se