Stöd till småföretagare under coronakrisen

posted in: Uncategorized | 0

Vi tipsar om möjligheter till rådgivning, stöd och utbildning till företagare under coronakrisen: 

Linnéuniversitetet – kompetensutveckling för besöksnäringen
Linnéuniversitetet erbjuder i samarbete med Familjen Kamprads stiftelse ett antal korta, kompetenshöjande distansutbildningar för människor som jobbar i besöksnäringen, äger eller driver verksamhet: hotell och restaurang, upplevelseverksamhet, camping eller annan turismverksamhet. Upplägget riktar sig till dig som på grund av coronakrisen ofrivilligt har lägre arbetsbelastning i din anställning eller ditt företagande.
Utbildningen består av sex stycken veckomoduler som kan läsas i svit eller en och en. Varje modul motsvarar ungefär 20 timmars studietid. Inga förkunskaper krävs och deltagandet är helt kostnadsfritt tack vare en donation från Familjen Kamprads stiftelse. Ämnesområdena är framtagna för att kunna bidra till långsiktig och hållbar utveckling för alla som verkar inom besöksnäringen.
Anmälan är löpande per modul fram till veckan innan midsommar, se länk https://lnu.se/besoksnaringen 

Extra stöd till extern rådgivning-Kalmar län
Nu kan företag med upp till 20 anställda med verksamhet i Kalmar län söka stöd för köp av extern kompetens/konsult kopplat till situationen med Covid-19. Stödet går att söka fram till 1 juli 2020.
https://www.regionkalmar.se/detta-gor-region-kalmar-lan/finansiering-och-bidrag/stod-till-foretag/extra-stod-till-extern-radgivning/

Länsstyrelsen i Kalmar län
Inom projekt Nya jobb erbjuds subventionerade utbildningar, rådgivningar och föreläsningar för små och medelstora företag på landsbygden. Håll utkik i kalendern på länsstyrelsens hemsida och facebook om vad som är på gång.

Webbaserad utbildning för besöksnäringsföretag-Jönköpings län
Smålands Turism har tagit fram en kostnadsfri utbildning som riktar sig till dig som besöksnäringsföretag. Utbildningen är helt webbaserad och pågår under 6 veckor från 27 april – 4 juni. Utbildningen syftar till att stötta företagen att bli mer konkurrenskraftiga när besöksnäringen öppnar igen. Under utbildningen betalar Region Jönköpings län 70% av de faktiska personalkostnaderna för varje deltagare. Utbildningen innehåller även en separat del med Innovation Runway som sker i samarbete med Science Park. Mer information: https://smalandsturism.se/omvarldsbevakning/digital-utbildning-besoksnaring

Leaderstöd inom Astrid Lindgrens Hembygd
Företag på landsbygden kan söka en leadercheck för lokal produkt- och tjänsteutveckling, utveckla sitt entreprenörskap, stärka arbetstillfällen mm. Den enskilde företagaren står för 30 procent av den totala kostnaden, stöd beviljas med 70 % av totalbudgeten.  Läs mer här om våra leadercheckar inom Entreprenörskap . 

För fler tips, stöd och råd hänvisar vi gärna till information via våra medlemskommuner inom Astrid Lindgrens Hembygd, näringslivsbolagen i kommunerna och Region Kalmar respektive Region Jönköping.