Prioriterade projekt – Teknikkollo för tjejer

posted in: Uncategorized | 0

I samarbete med andra aktörer ska den nya ideella föreningen Tekniskt skapande i Hultsfred starta upp en verksamhet kring teknikkollon för tjejer. Syftet är att ge kollodeltagarna får en digital kompetens som ger en trygghet och säkerhet i användandet av olika tekniska lösningar. Förhoppningarna är sedan att deltagarna vill gå gymnasium inom spelprogrammering och på sikt arbeta inom branschen.

Projektet beviljas 370 457 kronor och kommer att bidra till att uppfylla Astrid Lindgrens Hembygds insatsmål digital utveckling. Styrelsen finner även att projektet med god marginal uppfyller föreningens mål inom folkhälsa, entreprenörsanda, jämställdhet, ungas delaktighet samt hållbar utveckling.

Bild ifrån Sveriges radio. Klicka på bilden för att komma till artikeln om det första kollot om genomfördes i somras.