Nya leadercheckar för företag och föreningar!

posted in: Uncategorized | 0

Har du en bra idé som utvecklar ditt företag eller förening? Nu lanserar vi nya leadercheckar inom entreprenörskap och inom natur och miljö!

Leadercheckar är ett projektstöd på ett mindre stödbelopp och du söker stödet direkt via vårt leaderkontor. En leadercheck innebär en enklare ansökningsprocess, snabbare beslut och snabbare utbetalningar. Helt enkelt smidigare för dig som projektsökande om du vill genomföra ett projekt med mindre omfattning men som kan ge ekonomisk stimulans och stor effekt för ett utvecklingsprojekt. Under de senaste åren har Astrid Lindgrens Hembygd genomfört flera ”checkprojekt” och efterfrågan är fortsatt hög bland småföretagen och även föreningar/organisationer. Under 2021 finns leadercheckar att söka inom flera områden:

Entreprenörskap – leadercheckar riktade till små och medelstora företag på landsbygden för lokal produkt- och tjänsteutveckling.  Läs mer här om leadercheckar inom Entreprenörskap 3.0

Natur & Miljö – leadercheckar riktade till föreningar och organisationer för utvecklingsprojekt som främjar åtgärder inom natur och miljö och bidrar till en långsiktig och hållbar utveckling av våra landsbygder. Läs mer här om leadercheckar inom Natur &Miljö

Senare i vår hoppas vi även kunna lansera checkar inom tema Attraktiv landsbygd 2.0 (vi avvaktar beslut om utökad budget för projektstöd).

Skicka några rader om din idé till Cathrine Jansson, projektledare för leadercheckar, cathrine@alhembygd.se så mailar vi ansökningsblankett och mer information.

Länk till samlingssida om våra olika möjligheter till projektstöd och vad det innebär att driva leaderprojekt