Klimatveckan i Jönköpings län 4-11/9

posted in: Uncategorized | 0

Den 4 september startar Klimatveckan! Mellan den 4 till den 11 september sjuder det av aktiviteter i hela Jönköpings län. Årets fullspäckade program innehåller någonting för alla! Se till att boka in dina favoriter i kalendern redan idag, länk till hela programmet 

Inom vårt leaderområde (Eksjö och Nässjö kommuner i Jönköpings län) är det flera intressanta aktiviteter:
– Föreläsning om skogsträdgårdsodling 5/9, som arrangeras av vårt leaderprojekt Odlingsakademien, se mer info nedan.
– Den 10/9 arrangeras en träff på Kulturgatan Bodafors om evenemangsutveckling inom ramen för projektet Allt som sker. Läs mer här: Inspirationsträff Kulturgatan Bodafors 10/9.

Föreläsning om skogsträdgård

Drömmer du om en prunkande trädgård, sprängfylld med nyttiga godsaker från tidig vår till sen höst? En trädgård där du kan höra fågelkvitter och insektssurr, en trädgård som bara blir bördigare, vackrare och mer självskötande för varje år? En trädgård som är bra för planeten, som fångar in, lagrar och omvandlar massor av koldioxid till bördig jord som kryllar av liv?
Den drömmen kan bli verklighet om du vågar ge dig in i skogsträdgårdsodlingens värld! Välkommen på ett föredrag med Philipp Weiss, en av författarna bakom Årets trädgårdsbok 2018, ”Skogsträdgården: odla ätbart överallt”.

Tid: Torsdag 5 september kl 18-20

Plats: Lundstorps Hembygdsgård, Askerydsvägen, Eksjö. (10 min bilväg från Eksjö)

Anmälan: Senast 25 augusti via mail till odlingsakademien@alhembygd.se.
Läs mer på bloggen https://odlingsomlivsstil.com