Informationsträff och medlemsmöte 4/3

posted in: Uncategorized | 0

Välkommen till informationsträffar i Berga, torsdag 16/1 och Skullaryd onsdag 4/3 (se inbjudan längst ned), med information om nya leadercheckar, inspiration från tidigare projekt, nya kunskaper och nätverkande!

Kvällen innehåller också ett medlemsmöte med beslut om ändring av stadgar för föreningen Astrid Lindgrens Hembygd. Länk till medlemsmötet med tillhörande handlingar

Varmt välkomna!

Informationsträff och medlemsmöte i Skullaryd 4/3

Datum: Onsdag 4 mars 2020, klockan 18 – ca 20.30.

Plats: Skullaryds älgpark (vägbeskrivning: Skullaryd ligger 12 km norr om Eksjö, längs väg 32, adress: Skullaryd 1, 57591 Eksjö www.skullaryd-algpark.se. Kollektivtrafik/busstider via www.jlt.se)

Målgrupp: Gamla och nya medlemmar i föreningen Astrid Lindgrens Hembygd, föreningar, företag och ideella krafter som är intresserade av utveckling av sin bygd, destination och hållbar utveckling.

Program:

• Kl 18 – nätverkande, mingelfika med kaffe/te, smörgås.
  • Kl 18.30 – medlemsmöte med beslut om ändring av stadgar för föreningen Astrid Lindgrens Hembygd. Öppet för alla – även dig som inte är medlem!
  • Information om nya leadercheckar för föreningar och företag
  • Inspiration från föreningar som fått en leadercheck i projektstöd:
    – Kulturföreningen Skådebanan Jönköpings län har utvecklat mobilappen Kulturspår i Småland och en hemsida med bokningstjänst för samåkning till evenemang på landsbygden
    – Kreativ Mylla – Flisby Föreningssamarbete för Levande Landsbygd (FliSam) berättar om företagsnätverket Kreativ Mylla.
    – Information om projektet Kvarteret K
  • Kort lägesrapport från Astrid Lindgrens Hembygd och våra pågående egna leaderprojekt:
    – Odlingsakademien och två projekt kring hållbara transporter i Astrid Lindgrens Hembygd
  • Cirka kl 20.30 – summering och avslutning

Deltagandet är kostnadsfritt men för att beräkna antalet personer till fika vill vi gärna ha din anmälan senast 3/3 till info@alhembygd.se (meddela ev specialkost)
Inbjudan till mötet (pdf-fil): Informationsträff Skullaryd_20200304

Informationsträff och medlemsmöte i Berga 16/1

Datum: Torsdag 16 januari 2020, klockan 18 – ca 20.30 i Berga.

Plats: Berga bio & teater (vägbeskrivning: Berga ligger 5 km norr om Högsby, adress: Järnvägsgatan 4 A, 579 40 Berga, www.bergastation.se.
Kollektivtrafik: ta gärna tåg/buss till Berga, www.klt.se)

Program:

• Kl 18 – nätverkande, mingelfika med kaffe/te, smörgås på Café Bergabacken
  • Kl 18.30 (biosalongen) – medlemsmöte med beslut om ändring av stadgar för föreningen Astrid Lindgrens Hembygd. Öppet för alla – även dig som inte är medlem!
  • Information om nya leadercheckar inom tema Attraktiv landsbygd (föreningar) och Entreprenörskap (företag).
  • Inspiration från några föreningar och företagare som fått en leadercheck i projektstöd, bl a Berga samhällsförening och WK Byggtorg från Högsby medverkar.
  • Kort lägesrapport från Astrid Lindgrens Hembygd och pågående leaderprojekt:
    – Odlingsakademien och två transportprojekt i Astrid Lindgrens Hembygd
  • Cirka kl 20.30 – summering och avslutning

Deltagandet är kostnadsfritt men för att beräkna antalet personer till fika vill vi gärna ha din anmälan senast 15/1 till info@alhembygd.se (meddela ev specialkost)
Inbjudan till mötet (pdf-fil): Informationsträff Berga bio_20200116

Varmt välkomna!