Hästkurser, saluhall och musterier-sex nya företagscheckar beviljade!

posted in: Uncategorized | 0

Vid beslutsmötet, 7/10, har sex nya leadercheckar till företag beviljats. Detta innebär också att nu är alla leadercheckar slut för den här omgången och totalt sett har 13 företag beviljats en check för sin företagsutveckling, tema Entreprenörskap 2.0 och 10 checkar har beviljats till föreningar/organisationer inom tema Attraktiv landsbygd.

Grattis till följande företagare som beviljas en leadercheck för att stärka och utveckla sina företag på landsbygderna!

  • Eksjö stadshotell – för att utveckla en saluhall i Eksjö med målet att saluhallen ska bli ett nav för lokalproducerad mat på Småländska höglandet och som involverar småproducenter, cafe/restaurang, försäljning och inspirerar andra företag att satsa i Eksjö.
  • Stjernbergs Skafferi AB i Mariannelund – har fått en leadercheck för att stärka och utveckla verksamheten och att lansera en webshop för beställning av tårtor/bakverk. Detta för att lyfta fram sitt gedigna mathantverk, samverkan sker också med de tre återförsäljare (Frendo/Hultsfred, Bakfickan/Vimmerby/ICA Lundbergs/Hjältevad).
  • Eriksgården i Vimmerby, Annelie Svensson, som ska ta fram webkurser i säker hästhantering som komplement till fysiska kurser vilket stärker och utvecklar företaget.
  • Enkla Friluftslivet, Kent Nilsson i Nässjö kommun, som är i uppstartsfas av företaget och vill testa/utveckla friluftskurser till en bred målgrupp och locka människor till naturen och ett enkelt och hållbart friluftsliv.
  • Musteriet i Djursdala/Oxgården AB, Vimmerby kommun, vill utveckla sitt musteriet och besöksmål året om med fokus på lokalt mathantverk.
  • Berga Bruk AB i Högsby kommun, musteri och dryckesproduktion, får stöd för att utveckla café och besöksmål med mat och dryckesupplevelser i fokus.

Ovanstående har publicerats på vår facebooksida, och inom kort även publiceras i vår projektdatabas.

Det var ett tufft urval för beslutsgruppen, det har varit stort intresse för våra leadercheckar! Vi hoppas att vi kanske kan få driva ytterligare ett ”leaderchecksprojekt” nästa år för det ger verkligen stor nytta och ”smörjmedel” till småföretagare på landsbygden. Är du intresserad av projektstöd i olika former, hör av dig till info@alhembygd.se .


Bilder lånade från websidor för respektive företag: Eriksgården, Enkla friluftslivet, Musteriet i Djursdala och Berga Bruk AB.