Digital nätverksträff/medlemsmöte 14/12

posted in: Uncategorized | 0

Smart bygd och hållbar platsutveckling

Välkommen på digital nätverksträff med inspiration, information och framtidsspaning!

När: måndag 14 december 2020, klockan 18.00 – 20.00

Var? Digitalt möte via verktyget zoom
Länk till mötet: https://zoom.us/j/96581488706?pwd=a1JVMk54KzBhQTFSNEJraFpGMGVEUT09

Mötet börjar kl 18, men från kl 17.45 finns möjlighet att ansluta sig, testa tekniken och mingelsnacka.

Målgrupp: Gamla och nya medlemmar i föreningen Astrid Lindgrens Hembygd, föreningar, företag och ideella krafter som är intresserade av utveckling av sin bygd, destination och hållbar utveckling.

Moderator för mötet: Maria Lagneby från Ohmnia

Program:

Kl 18 – välkomna!

• INSPIRATION – Under mötet kommer vi få ta del av berättelser från ett par bygder i Skåne som har utforskat ett arbetssätt för långsiktig lokal platsutveckling. Med stöd från Tillväxtverket har lokala byalag tillsammans med Coompanion Skåne, Region Skåne, och berörda kommuner tagit fram metod och arbetssätt. Deras arbete har tagit avstamp i det metodutvecklande som tidigare gjorts i Västra Götaland.
  • INFORMATION – Vi kommer att ta del av den förstudie, Pilotstudie Smart bygd, som under våren kommer att genomföras i Flisbybygden och som genomförs med projektstöd från Astrid Lindgrens Hembygd.
  • FRAMTIDSSPANING – Utifrån det vi hört och inspirerats av gör vi en gemensam framtidsspaning – vad väcker vår nyfikenhet och vad behöver vi utforska inför nästa programperiod med Lokalt ledd utveckling/Leader?
  • Summering och avslutning senast kl 20.00.

Alla är välkomna och deltagandet är kostnadsfritt men för att förbereda gruppsamtal via zoom vill vi gärna ha din anmälan senast 10/12 till e-post: info@alhembygd.se

Varmt välkommen!

Astrid Lindgrens Hembygd
www.astridlindgrenshembygd.se