Vårskriket!

Evenemanget ”Vårskriket!” i arrangemang av Filmbyn Småland, har beviljats medfinansiering via projektet Allt som sker.

Arrangörens beskrivning av evenemanget:

Vårskriket! ska genomföras lördag 28/4 kl 11-15 och blir en härlig vårfest för hela bygden. Inför Filmbyn Smålands och Zedigs glass & köks säsongsöppnande, innan strömmen av turister, bjuder Filmbyn, Zedigs och Emilkraften in till en kreativ gemenskapsdag i och utanför Filmbyn Småland, en fest för hela familjen. Det ska vara lika roligt för mor-­ och farföräldrar som för barnen och deras föräldrar. Alla som vill ska få testa ansiktsmålning, cirkuskonst, klä ut sig, hoppa säck och leka klassiska lekar som man lekte på farmors tid. Vi kommer slå ett slag för denna fest också för våra nysvenskar, och asylsökande -­ det bästa sättet att lära känna varandra på tror vi är genom att göra saker/leka/sporta osv tillsammans. Vi söker medel för deltagande kreatörer, hyra av lokal (+ eventuellt hyra av partytält, om vi kommer fram till att det blir nödvändigt) samt PR/INFO.

Styrgruppen för projektet Allt som sker inom Astrid Lindgrens Hembygd, har beviljat Föreningen Filmbyn medfinansiering för evenemanget. Nyttan tillfaller många och arrangören har beskrivit i sin ansökan hur evenemanget ska genomsyras av hållbarhet, jämställdhet, ungas delaktighet och mångfald och uppfyller därmed kriterierna för benämningen ”Det goda evenemanget”. Läs mer på vår hemsida astridlindgrenshembygd.se/evenemang/

Vårskriket!

2018-04-28 – 2018-04-28