Utomhusbio i Kristdala, 10–11/8

Evenemanget ”Utomhusbio i Kristdala, den 10–11 augusti 2018” i arrangemang av Ungdomsrådet i Kristdala samhällsförening, i Oskarshamns kommun, har beviljats medfinansiering via projektet Allt som sker.

Arrangörens beskrivning av evenemanget:

”Samhällsföreningens ungdomsråd planerar att arrangera utomhusbio i Kristdala vid tre tillfällen den 10–11 augusti. På fredagskvällen är planen att visa en ungdomsfilm, på lördagseftermiddagen en film för barnfamiljen och på lördagskvällen en familjefilm som passar alla åldrar. Det är första gången som utomhusbio arrangeras i Kristdala och vi hoppas att filmvisningarna ska bli en trevlig mötesplats för såväl invånare i närliggande kommuner samt besökande turister. Ungdomsrådet består av ungdomar i åldern 13-20 år och att de själva får arrangera utomhusbion är ett bra sätt att få dem att känna delaktighet och engagemang i samhället samt känna ansvar för ett evenemang som bidrar till en levande och attraktiv landsbygd. Samhällsföreningens ungdomsråd önskar härmed ett bidrag på 15 tkr för att täcka en del av kostnaderna för tekniken. Entré till utomhusbion kommer att vara gratis för alla och vi räknar med att kostnaderna ska täckas av intäkter från samarbetspartners som vill visa reklam före filmerna, försäljning av popcorn, godis, dricka samt ett lotteri eller liknande aktivitet.”

Styrgruppen för projektet Allt som sker inom Astrid Lindgrens Hembygd, har beviljat Kristdala samhällsförening medfinansiering för evenemanget. Nyttan tillfaller många och arrangören har beskrivit i sin ansökan hur evenemanget ska genomsyras av hållbarhet, jämställdhet, ungas delaktighet och mångfald och uppfyller därmed kriterierna för benämningen ”Det goda evenemanget”. Läs mer på vår hemsida astridlindgrenshembygd.se/evenemang/

Utomhusbio i Kristdala, 10–11/8

2018-08-10 – 2018-08-11