Tillsammans i musiken

Evenemanget med konserten ”Tillsammans i musiken” i Nässjö 18/5 2019 har beviljats medfinansiering via projektet Allt som sker 2.0.

Arrangörens beskrivning av evenemanget:

”Nässjö Mixemble är en blandad kör som gillar utmaningar. Vi har vid flera tillfällen ordnat konserter som på olika sätt engagerat Nässjöborna. Mixemble har samarbetat med flera större artister som med Dregen, Pernilla och Stefan & Kim då Teatersalongen i Kulturhuset Pigalle invigdes 2010 och med Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck vid Nässjös 100-årsfirande i Stinsen Arena 2014. Båda nämnda konserter var slutsålda och genomfördes på uppdrag av Nässjö kommun. Vår nästa utmaning är att 18 maj 2019 skapa en storslagen konsert tillsammans med ytterligare en rikskänd artist, Chris Kläfford, vinnare av TV4´s Idol 2017, Nässjöbördiga musikalartisten Linnea Gustavsson, Jimmy Wigell, känd från radio och kulturscener i Jönköping, samt med personer i Nässjö som har olika funktionsnedsättningar. De är deltagare i Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet och de delar vårt intresse av att på olika vis aktivt utöva musik. Det här samarbetet visar att alla, trots att vi är olika, behövs för att utgöra en helhet, konserter där ingen lämnas utanför. Med projektet ”Tillsammans i musiken” vill Mixemble visa att Nässjö är en plats där alla får vara med, en plats för sammanhållning och engagemang för ett rikt kulturliv. Att samarbeta med grupper av personer med funktionsnedsättningar är helt nytt för Mixemble, en utmaning som utvecklar oss som människor och förhoppningsvis öppnar för nya samarbeten.
Vi söker medfinansiering till artistarvode. En välkänd artist är ett bra dragplåster och att framträda med en professionell artist stärker alla medverkande.”

Styrgruppen för projektet Allt som sker 2.0 inom Astrid Lindgrens Hembygd, har beviljat Nässjö Mixemble medfinansiering för konsertevenemanget Tillsammans i musiken. Nyttan tillfaller många och arrangören har beskrivit i sin ansökan hur evenemanget ska genomsyras av hållbarhet, jämställdhet, ungas delaktighet och mångfald och uppfyller därmed kriterierna för benämningen ”Det goda evenemanget”. Läs mer på vår hemsida astridlindgrenshembygd.se/evenemang/

Mål

Tillsammans i musiken

Projektperiod
2019-05-18 – 2019-05-18
Temaområden
Det goda evenemanget
Geografiskt område
Nässjö kommun
Projektägare
Nässjö Mixemble