Teknikkollo för tjejer

Projektets syfte är att kollodeltagarna får en digital kompetens som ger en trygghet och säkerhet i användandet av olika tekniska lösningar. Förhoppningen är att deltagarna senare vill gå gymnasium med spelprogrammering och på sikt arbeta inom branschen.

Bakgrund: Tekniskt skapande i Hultsfred är en nybildad ideell förening som vill, i samarbete med flera aktörer, bl a Makerspace i Hultsfred, starta upp en verksamhet kring teknikkollon för tjejer. Projektet går ut på att genomföra teknikkollon, tre styck, under en uppstartsperiod, för teknikintresserade tjejer som vill utveckla sin digitala kompetens. Målgruppen för projektet är tjejer i åldern 13-17 år.

Teknikkollona ska innehålla en rad kontaktskapande aktiviteter som projektsökande söker stöd för. Lunch och middag ingår som aktiviteter och ska leda till gruppgemenskap. Förutom teknikinnehållet och undervisningen i kollot ska också deltagarna få delta i fritidsaktiviteter och bekanta sig med det lokala näringslivet.

 

 

Mål

Mål: Starta upp en verksamhet med teknikkollon under 2017-2018. Projektet ska genomföra tre kollon för teknikintresserade tjejer.

Teknikkollo för tjejer

Projektperiod
2017-05-19 – 2017-12-31
Status
Pågående
Diarienummer
jnr 2017-2002
Temaområden
Hållbar digital närvaro
Geografiskt område
Hultsfred kommun
Projektägare
Tekniskt skapande i Hultsfred