Teatertolvan på teaterfestival

Projektet är ett delprojekt.

Detta projekt har helt skapats, koreograferats och planerats av två ungdomar. Vid sin sida har de haft en vuxen med vuxenmentorskap som huvudsaklig uppgift. Att lära ungdomarna vad som krävs för att delta i en festival och i dess förlängning beskriva hur man gör en teater turné. Uppbyggnadsfasen för de två ungdomarna som är koreografer har varit att anpassa föreställningen till Kalmar. De har gjort om i koreografin och på så vis fått plats med den i Kalmar Teater. De repeterar 5 timmar för att sätta ihop föreställningen igen. Andra ledare har kontakten med Kalmar för att säkerställa övernattningar, mat, transporter, teknik och logistik. Kostymer ändras så att de passar. (Ungdomar växer). Kostymer tvättas och lagas och lagras så de är fräscha till premiären i Kalmar. Vi kommer att ungdomar under projektets vad som krävs för att driva egna projekt och lyckas med dem.

Resultat
För deltagarna har vi märkt att de har kul tillsammans och att de vågar ta plats mer nu än vad de vågade innan. De har träffat nya kamrater och de vågar lite till.
Att få glädjas tillsammans med andra är en ynnest som är få förunnat men hos oss är det en själklarhet. Självförtroendet har väsx hos alla som har varit inblandade och det kommer av glädjen till andra människor.

,

Mål

Att visa upp sin verksamhet
Att lära sig ta ansvar för sin uppgift och utföra den enligt planeringen
Att titta på andra grupppper och knyta nya kontakter
Att lära deltagaran att det är viktigt att kommunicera, att vi inte är ensamma om samma intressen
Att lära sig vad som krävs för att driva scenkonst generellt

Teatertolvan på teaterfestival

Projektperiod
2012-04-10 – 2012-05-07
Status
Avslutat
Diarienummer
L01-205/55
Temaområden
Småskalig företags- och näringslivsutveckling
Geografiskt område
Eksjö
Projektägare
Teatertolvan
Kontaktpersoner
Gunnar Forsell
gunnar@forsell.info