Sommarfest i Bråbygden 21/7

Sommarfest i Bråbygden 21 juli i arrangemang av Bråbygdens intresseförening, har beviljats medfinansiering via projektet Allt som sker.

Arrangörens beskrivning av evenemanget:
Bakgrund till aktiviteten är en del av Kristdalabygdens hemvändarhelg. Det startar på fredagen med Kristdala marknad, Och det är den stora hemvändarhelgen i Kristdalabygden. Då kommer ung som gammal hem för att träffas på olika aktiviteter i bygden. Vi i Bråbygdens intresseförening har tillsammans med idrottsföreningen i Bråbo arrangerat sommarfest under många år lördagen efter Kristdala marknad för då strålar hemvändarna samman för trevlig samvaro.

Lördagen börjar med en brännbollsturnering mellan fyra byar i bygden. Här medverkar både kvinnor, män, ungdomar, barn så det vill säga att alla är involverade. Mer än två hundra deltog förra året. Kan du inte springa eller törs för skador så tar dessa hand om servering av korv och kaffe.

Kvällsaktivitet med grillning och uppträde för barn och vuxna. ” IDOL MOLLY” (Molly Minott) är preliminärbokad för att uppträda för besökarna. Kvällen fungerar så att föreningen håller med färdiga grillar och var och en har med det man vill lägga på grillen. Det är här vi skapar social hållbarhet i bygden. Många bra idéer har växt fram på så sätt för Bråbygdens framgångar.

• Bråbygden intresseförening firar 25 årsjubileum som framgångsrik bygdeförening
  • Bidraget bidrar till att engagera underhållare som gläder både barn och vuxna
  • Evenemanget kommer att annonseras via anslagstavlor och föreningens hemsida samt – Allt som sker-

Styrgruppen för projektet Allt som sker inom Astrid Lindgrens Hembygd, har beviljat Bråbygdens intresseförening medfinansiering för evenemanget. Nyttan tillfaller många och arrangören har beskrivit i sin ansökan hur evenemanget ska genomsyras av hållbarhet, jämställdhet, ungas delaktighet och mångfald och uppfyller därmed kriterierna för benämningen ”Det goda evenemanget”. Läs mer på vår hemsida astridlindgrenshembygd.se/evenemang/