Smalspårets nostalgidagar 9-10/6

Evenemanget ”Smalspårets nostalgidagar” i arrangemang av Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik (med driftsbolaget Smalspåret i Hultsfred AB), har beviljats medfinansiering via projektet Allt som sker.

Arrangörens beskrivning av evenemanget:

”Smalspårets nostalgidagar skall bli ett evenemang med bas kring byggnadsminnet Virserums station. En trevlig dag i nostalgins tecken med en bredd på ett sätt som inbjuder alla människor oavsett ålder, kön eller bakgrund i övrigt. Genom att ha en kvalitetsartist i form av ”Zillah & Totte” (alltså den rikskända buktalande apan) lockar vi besökare mycket brett till evenemanget. Den teknikintresserade äldre herren tar annars med sig möjligen sin nostalgiska hustru när det körs rälsbussar från 50-talet, med detta upplägg tar de även med sig barn och barnbarn för det finns något att göra för alla. Förutom nostalgitåg kör vi med SJ veteranbuss, det är moped- och traktorrally, samling av veteranbrandbilar och mycket annat.”

Styrgruppen för projektet Allt som sker inom Astrid Lindgrens Hembygd, har beviljat Föreningen Smalspåret medfinansiering för evenemanget. Nyttan tillfaller många och arrangören har beskrivit i sin ansökan hur evenemanget ska genomsyras av hållbarhet, jämställdhet, ungas delaktighet och mångfald och uppfyller därmed kriterierna för benämningen ”Det goda evenemanget”. Läs mer på vår hemsida astridlindgrenshembygd.se/evenemang/ .

Smalspårets nostalgidagar 9-10/6

2018-06-09 – 2018-06-10
Det goda evenemanget
Hultsfred kommun