Leadercheck: Creative Living Design

Creative Living Design har beviljats en leadercheck inom paraplyprojekt Entreprenörskap för delaktiviteten: Kreativt hållbar produktutveckling.

Syfte med delaktiviteten är att tillverka inredningsprodukter på ett hållbart sätt och hitta olika lösningar för återbruk av kasserat material. Produkterna blir unika och tillverkas i en begränsad upplaga. Sökande är ett nystartat familjeföretag med ett starkt miljöengagemang och vill även erbjuda reparationer av befintlig inredning och möbler hos kunden.

 

Mål

Målet är att företaget ska få inspiration till produktutveckling, nå ut till en större målgrupp och hitta nya samarbetspartners. Detta vill man göra via inspirationsbesök på Formexmässan, nytt marknadsföringsmaterial, köpa en bockningsmaskin för att ta hand om kasserat material och samarbeta med ett lokalt företag kring produktutveckling. Dessa satsningar ska leda till att utveckla företaget och hitta nya kreativa lösningar för återbruk och produktutveckling och därmed även minska slitochsläng och olika leden med transporter, kemiska medel.

 

Leadercheck: Creative Living Design

Projektperiod
2018-12-10 – 2019-09-30
Status
Pågående
Diarienummer
2018-880
Temaområden
Paraplyprojekt Entreprenörskap
Geografiskt område
Eksjö kommun
Projektägare
Creative Living Design HB