Leadercheck: Fönstermakaren Kristdala

Fönstermakaren Kristdala har beviljats en leadercheck inom paraplyprojekt Entreprenörskap för delaktiviteten: Gammalt hantverk för att utveckla kulturbygd.

Fönstermakaren i Kristdala är en landsbygdsföretagare inom fönsterrenovering, byggnadsvård och som även vill utveckla verksamheten på gården Stackhult i Krokshult (idag får, försäljning av köttlådor, ägg). Detta genom att utveckla gården och ta emot besökare och visa en genuin gårdsmiljö. Fönstermakaren vill lära sig av gammal kunskap inom gärdsgårdshägning och timring och inspirera andra att använda detta i vardagen så att inte traditioner och kunskaper går förlorad. Kunskap ska föras vidare till unga människor och på så sätt bibehålla kulturarvet. Sökande vill också utveckla och säkerställa kontinuitet i företaget för att kunna nå nya marknader. En viktig del i kompetensutvecklingen är att kurserna även ska erbjudas till andra och på så sätt förmedlas traditionella kunskaper.

 

Mål

Målet är att företaget och även andra människor ska ha fått kunskaper inom gärdsgårdshägning på traditionellt sätt och för att skapa hållbara lösningar i dagens samhälle. Målet är också att sökande ska ha uppnått kunskaper i grunden i att bygga timmerhus för att kunna bevara ett kulturarv och utvecklas inom byggnadsvård. Dessa satsningar ska leda till att utveckla företaget och gården med en hållbarhet i fokus och utveckla företaget även för en bredare marknad.

Leadercheck: Fönstermakaren Kristdala

Projektperiod
2019-02-11 – 2019-09-30
Status
Pågående
Diarienummer
2018-880
Temaområden
Paraplyprojekt Entreprenörskap
Geografiskt område
Oskarshamns kommun
Projektägare
Fönstermakaren Kristdala