Musik i kretslopp, 14/7

Festivalen ”Musik i kretslopp, 14/7” i arrangemang av den ideella föreningen Kultur i Kretslopp, har beviljats medfinansiering via projektet Allt som sker.

Arrangörens beskrivning av evenemanget:

”För tredje året i rad planerar vi nu festivalen – Musik i kretslopp – i Ingebo Hagar. Festivalen förenar och korsbefruktar musik, kultur och miljö. Fröet till Musik i Kretslopp såddes förrförra sommaren, år 2015, då Kungliga Filharmonikernas förstetrumpetare Joakim Agnas och violinisten Emma de Frumerie från samma orkester besökte Ingebo Hagar under några dagar. De inspirerades av den genuina miljön och miljöengagemanget och kände att de ville bidra i miljöarbetet. Resultatet av tankarna blev idén att skapa en musikfestival. Allt överskott från biljettförsäljningen vid festivalen 2016 och 2017, samt sponsring från flera företag i Vimmerby med omnejd, samt en 50-årspresent resulterade i att föreningen Kultur i Kretslopp i somras kunde överlämna ett andelsbevis på 9st solcellsandelar i solcellsanläggningen i Vennebjörke, värda 45 000kr, till Kulturskolan i Vimmerby.

Årets upplaga av Musik i Kretslopp äger rum lördagen den 14 juli. Nytt för i år är satsningen på en barnfestival under eftermiddagen. För att alla ska ha möjlighet att deltaga är inträdet fritt under barnfestivalen. Inledningen står Kulturskolan i Vimmerby för, genom en dansföreställning. Sedan följer Bolibompaprofilen Ayla Kabaca och musikshow för de yngsta. Som avslutning blir det en ”miniworkshop” med musikerna från Stockholmsfilharmonikerna. Då får barnen med sina familjer uppleva ett smakprov på kammarmusik och samtala med musikerna om musiken och instrumenten, samt även prova på. Allt för att inspirera till lyssnande och musicerande!

Vill man som deltagare i Barnfestivalen uppleva ännu mer är man välkommen att stanna kvar på kvällens konsert som innehåller ännu mer kammarmusik, men även folkvisa och jazz. Då medverkar Stockholmsfilharmonikerna, Svenska Kammarorkestern och Cirkus Agnas de Frumerie.

En medfinansiering från ALH skulle medföra att vi kan hyra ett tält med en liten scen och därigenom få plats att ta emot ca 200 deltagare istället för ca 50 deltagare. Vi kan också hyra ett litet tält där vi får plats med servering av fika.”

Styrgruppen för projektet Allt som sker inom Astrid Lindgrens Hembygd, har beviljat föreningen Kultur i Kretslopp medfinansiering för evenemanget. Nyttan tillfaller många och arrangören har beskrivit i sin ansökan hur evenemanget ska genomsyras av hållbarhet, jämställdhet, ungas delaktighet och mångfald och uppfyller därmed kriterierna för benämningen ”Det goda evenemanget”. Läs mer på vår hemsida astridlindgrenshembygd.se/evenemang/

Musik i kretslopp, 14/7

2018-07-14 – 2018-07-14