Marylin

Projektet är ett delprojekt.

Sensus ska tillsammans med Allaktivitetshuset i Vimmerby, kulturskolan och tjejjouren dra igång en tjejgrupp som ska arbeta med och utveckla sina kunskaper inom berättandet och teknik såsom foto, bild och animation. Filmerna som ska produceras kommer att bli en del av en utställning på Virserums Konsthall 2011. Denna utställning ska i sin tur sedan ut på turné i Sverige.

Resultat
Vi nådde vårt mål med att nå minst 8 tjejer

Vi har haft minst 12 mötesplatser under perioden. Efter perioden har det skett mer. Bland annat har tjejernas filmer visats på en tjejkväll på Allaktivitetshuset i Vimmerby. Dikter, bilder och filmer kommer även att visas på en utställning i Virserums konsthall nästa år. I och med att filmerna blev klara först i juni, precis innan sommarlovet, kommer mycket av spridning och visning ske efter projektperioden.

Vi hade planerat att besöka Norrköping och några utställningar där och även en annan tjejgrupp som arbetar på liknande sätt. Detta för att ge inspiration och förebilder. Tyvärr hade inte tjejerna tid utan det blev en liten resa till Virserums konsthall. Ledarna i tjejgruppen: Elin, Linn och Cissi är stora förebilder. De är involverade i Tjejjouren Svalan och Starka Tjejer.

Mål

Syfte och mål

Sensus vill tillsammans med ovan nämnda samarbetspartners uppmuntra tjejer att använda sig av film, teknik och datorer. Genom att hjälpa tjejerna att göra sin röst hörd ska de stärkas, få stärkt självförtroende och våga ta för sig mer.

Kvantitativt mål är att skapa bra verksamhet för minst 8 tjejer.

Marylin

Projektperiod
2010-03-30 – 2010-08-31
Status
Avslutat
Diarienummer
L01-205/16
Temaområden
Långsiktig entreprenörskapsutveckling
Geografiskt område
Vimmerby
Projektägare
Sensus Sensus