Leadercheck: Utveckling av Berga Bruk

Berga Bruk AB har beviljats en leadercheck inom paraplyprojekt Entreprenörskap 2.0 för delaktiviteten: Utveckla Berga Bruk.

Berga Bruk är en ekologisk KRAV-certifierad äppelodling med 3000 äppelträd och ett IP-certifierat musteri. Företaget har sålt drycker främst till café, restaurang och besöksnäring över hela Sverige och finns hos alla stora grossister. På grund av Covid-19 behöver företaget se över verksamheten och fokusera på att göra Berga Bruk till ett besöksmål med gårdsbutik och café och evenemang.

Syfte med delaktiviteten är att skapa arbetstillfällen och bidra till en hållbar tillväxt i kommunen. Dryckesbranschen är en av de mest spännande utvecklingsbranscherna på landsbygden. Leaderstödet ska användas till en ny hemsida för att anpassa till ett besöksmål, det behövs också ett online bokningssystem så att folk kan lämna in sina äpplen för mustning. Berga Bruk ligger 2 km utanför Högsby samhälle och vi behöver också sätta upp följande skyltar med enbart text till: Gårdsbutik, Musteri, Café, Parkering. Det är viktigt att dessa skyltar passar in i den historiska miljön.

Mål

Målet på sikt är att bli östra Smålands ledande musteri och ett populärt besöksmål.

Leadercheck: Utveckling av Berga Bruk

Projektperiod
2020-09-21 – 2021-01-31
Status
Pågående
Diarienummer
2019-3761
Temaområden
Paraplyprojekt Entreprenörskap 2.0
Geografiskt område
Högsby kommun
Projektägare
Berga Bruk AB