Kärleksveckan i Eksjö

Evenemanget Kärleksveckan i Eksjö 24/8-31/8 2019 har beviljats medfinansiering via projektet Allt som sker 2.0.

Arrangörens beskrivning av evenemanget:

”Hösten 2018 träffade ett gäng ungdomar föreningen Tillsammans Eksjö för att bilda ett nätverk ((EPT) Eksjö Pride Tillsammans) där HBTQ-frågan skulle få ensam plats. Föreningen har sedan två år tillbaka anordnat en PRIDE-manifestation i Eksjö och lämnat in flera medborgarförslag till kommunen rörande just denna frågan. Vi blev kontaktade av Mia på NBV som ville samarbeta med föreningen då ”det var vår fråga” som hon uttryckte sig.
Vår planering var initialt att ordna en regnbågsparad för att manifestera vårt stöd till frågan om allas rätt till att älska vem man vill. Då NBV håller i ramarna för hela veckan blir föreningens del att hjälpa till att fylla den med innehåll. Vi kommer i anslutning med vår utställning ”vad betyder kärlek för dig” att hålla i ett kominkomut-café under hela veckan, där kan man få information om HBTQ och ta del av vad Eksjös medborgare tycker att kärlek betyder för just dom. Finalen av själva veckan är paraden som kommer att ledas av Camilla Schultz från RFSL i Göteborg och duon Nordik Sonar som kommer att uppträda på Fiestas stora scen. Dom kommer att varva sin musik med egna berättelser om hur det är att komma ut i en småstad. Vi kommer ta fram mycket tryckt material inför veckan att dela ut till besökare och för att affischera i kommunen.”

Styrgruppen för projektet Allt som sker 2.0 inom Astrid Lindgrens Hembygd, har beviljat Föreningen Tillsammans Eksjö medfinansiering för evenemanget Kärleksveckan. Nyttan tillfaller många och arrangören har beskrivit i sin ansökan hur evenemanget ska genomsyras av hållbarhet, jämställdhet, ungas delaktighet och mångfald och uppfyller därmed kriterierna för benämningen ”Det goda evenemanget”. Läs mer på vår hemsida astridlindgrenshembygd.se/evenemang/

Kärleksveckan i Eksjö

2019-08-24 – 2019-08-31