Högsby julmarknad 2017

Evenemanget ”Julmarknad i Högsby” genomfördes lördag den 9/12 2017.

Bakgrund: Under flera år har det varit en julskyltning i Högsby, vid ett gemensamt möte där alla handlare och föreningar var inbjudna uppstod en stor enighet om att det är dags för något nytt. Handlare och föreningar i Högsby kommun genomför nu tillsammans en julmarknad vid Karlssons varuhusområde. Aktiviteten blir samlad till en plats och vi hoppas att det ger puls och energi och påvisa att det finns en hel del handlare i vår kommun. Intresset för medverkan har blivit mycket större än vad vi kunde ana. Det är 24 lokala företag/handlare och 11 ideella föreningar som medverkar. Ingen entré för utställare eller besökare.

Styrgruppen för projektet Allt som sker inom Astrid Lindgrens Hembygd, beviljar Högsby kommun medfinansiering för evenemanget. Nyttan tillfaller många och arrangören har beskrivit i sin ansökan hur evenemanget genomsyras av hållbarhet, jämställdhet, ungas delaktighet och mångfald och uppfyller därmed kriterierna för benämningen ”Det goda evenemanget”. Läs mer på vår hemsida astridlindgrenshembygd.se/evenemang/

Högsby julmarknad 2017

2017-12-09 – 2017-12-09