Bikalas-familjedag med hållbarhetstema 3/6

Evenemanget ”Bikalas – familjedag med hållbarhetstema, 3/6 2018″ i arrangemang av Skogens Honung i Tuna, Vimmerby kommun, har beviljats medfinansiering via projektet Allt som sker.

Arrangörens beskrivning av evenemanget:

”Första söndagen i juni har jag de två senaste åren haft lite ”bidag” i Flohult där vi pysslat, gått tipspromenad och liten marknad med lokalproducerat. Fokus på att lära om bin och deras viktiga roll. Vi vill nu utveckla denna dag och sprida till fler samt utöka evenemanget. Tanken är att göra det till ett lite bredare hållbarhetsevenemang. Nytt för året skulle vara att klimatrevyn ”Nu hettar det till” från Rimforsa kommer och spelar sin både roliga och allvarliga revy. Utökat bitema för barn också, med ”pollenjakt” och att barnen får jordgubbar efter att de hjälpt bina samla pollen för en tydlig pedagogisk koppling till nyttan bina gör. Stora blommor med pollenkorn ska tillverkas och jordgubbar till barnen.”

Styrgruppen för projektet Allt som sker inom Astrid Lindgrens Hembygd, har beviljat Skogens Honung medfinansiering för evenemanget. Nyttan tillfaller många och arrangören har beskrivit i sin ansökan hur evenemanget ska genomsyras av hållbarhet, jämställdhet, ungas delaktighet och mångfald och uppfyller därmed kriterierna för benämningen ”Det goda evenemanget”. Läs mer på vår hemsida astridlindgrenshembygd.se/evenemang/

 

Mål

Bikalas-familjedag med hållbarhetstema 3/6

Projektperiod
2018-06-03 – 2018-06-03
Temaområden
Det goda evenemanget
Geografiskt område
Vimmerby kommun
Projektägare
Skogens Honung