Vi körde tåg mellan Nässjö och Hultsfred

posted in: Uncategorized | 0

Som en del av projektet ”Utveckling av transporter i Astrid Lindgrens hembygd” hyrde vi in ett tåg för en studieresa mellan Nässjö och Hultsfred. På tåget fanns projektgruppen som består av representanter från Astrid Lindgrens Hembygds styrelse, representanter ifrån våra 6 kommuner samt konsult Ingemar Lundin, bland annat före detta vd för Jönköpings Länstrafik.

Media fanns på plats, läs Vimmerby tidnings artikel om vår insats här: Målet är att få nytt liv i Bockabanan – Godstrafiken är loket som drar igång upprustningen

Här kan ni höra vår informatör Therese Sjögren bli intervjuad av P4 Kalmar: Förening hoppas på tåg mellan kusterna – tog testtur

Om projektet:
Syftet med projektet är att genom dialog och påverkan främja bättre och miljövänligare transporter för såväl människor som varor med järnvägen Nässjö-Oskarshamn. Projektet drivs av Astrid Lindgrens hembygd och är framtaget i nära dialog med våra sex finansiärskommuner.

Styrelsen har beviljat projektet 894 409 kr, och är hittills det enda projekt som fallit inom föreningens mål kring transportmöjligheter.