Inspirationsträff evenemang 2/10

posted in: Uncategorized | 0

Ordnar du skördefest, julmarknad, musikfest, pubkvällar, idrottsevenemang, hembygdsdagar eller bara intresserad av att det händer något där du bor?

Hur skapar vi framgångsrika evenemang?

– hur når vi fler ideella krafter, hur kan vi bli bättre på marknadsföring och vad innebär ett ”bra” och hållbart evenemang?

Välkommen till en inspirationsträff där vi utbyter erfarenheter kring att arrangera evenemang, möjligheter till nya kunskaper, nätverkande och samarbeten med andra arrangörer.

Datum: tisdag 2 oktober kl 18.30–21.30. Fika och mingel från klockan 18.

Plats: Bolaget Hembygdsförening, Virserums kultur- och föreningscentrum, Kyrkogatan 34, 570 80 Virserum, (vägbeskrivning: www.bolagetvirserum.se)

Målgrupp: Arrangörer av evenemang och aktiviteter i föreningar, företag och organisationer, turismföretagare, ideella krafter som är engagerade i utveckling av sin bygd eller destination.

Ur innehållet:
• ”Hur marknadsför vi våra evenemang?” Marika Karlstad, (företaget Jailbreak Oskarshamn, informatör på festivalen Latitud 57) ger sina bästa tips på marknadsföring i både traditionella och sociala medier.
• Bolaget Hembygdsförening i Virserum presenterar sin verksamhet.
• Gruppdiskussioner med utbyte av tips och idéer kring marknadsföring av evenemang, hur får vi fler ideella krafter att ställa upp, hur kan vi jobba med hållbara evenemang, ökad samverkan i evenemangsutveckling.
• Utvärdering av sommarens turistsäsong, statistik, synpunkter och andra inlägg. Vi vill gärna veta hur ni har haft det under sommaren. Jenni Leppelt och Malin Albertsson, Hultsfreds kommun.

Deltagandet är kostnadsfritt men för att beräkna fika vill vi gärna ha din anmälan senast 30/9 till cathrine@alhembygd.se eller via 072-236 16 06.

Varmt välkommen!
Cathrine Jansson, projektledare Astrid Lindgrens Hembygd,
i samarbete med Hultsfreds kommun och turistbyrån