Hållbar utveckling, 12/9

posted in: Uncategorized | 0

Hållbar utveckling i praktiken

Välkommen till en leaderträff på Emåns Ekomuseum i Bodafors med fokus på hållbar utveckling, inspiration, nya kunskaper och

Bild från Emåns Ekomuseum

nätverkande. Vi får en visning av Naturskolan på Ekomuseet, som har fått leaderstöd för att utveckla sin verksamhet. Kristina Lindelöf berättar om hållbarhet och kretsloppstänk på Ingebo Hagar.
Kvällens träff är en del av klimatveckan i Jönköpings län. Läs mer om Klimatveckan https://klimatveckan.klimatradet.se/

Datum: Onsdag 12 september 2018, klockan 18.30 – ca 21

Plats: Emåns Ekomuseum, Bodafors (vägbeskrivning: Dammgatan 15, Bodafors, http://ekomuseum.nu)

Målgrupp: Gamla och nya medlemmar i föreningen Astrid Lindgrens Hembygd, föreningar och företag och ideella krafter som är intresserade av utveckling av sin bygd, destination och hållbar utveckling.

Ur innehållet:
• Visning av Emåns Ekomuseum och deras Naturverkstad av naturskolepedagog Jenny Carlsson. Vi serveras våfflor bakade över öppen eld samtidigt som vi får veta mer om naturskolans verksamhet och får även möjlighet att se deras lokaler.
• Hur arbetar vi med hållbar utveckling inom Astrid Lindgrens Hembygd? Carina Engqvist/Kristina Lindelöf
• Hållbar utveckling på Ingebo Hagar – Kristina Lindelöf, berättar om byn Ingebo och sitt företag med café, gårdsbutik, djur, skogsbruk i ett kretsloppstänk med mottot ”bruka utan att förbruka”.
• Leadercheckar kan ge nya möjligheter till landsbygdsutveckling. Kort beskrivning av vad som är på gång inom Astrid Lindgrens Hembygd och nya leaderstöd att söka. Johanna Stejdahl verksamhetsledare och Cathrine Jansson, projektledare.

Deltagandet är kostnadsfritt men för att beräkna fika vill vi gärna ha din anmälan senast 10/9 till info@alhembygd.se eller till Cathrine Jansson, tel 072-236 16 06.

Varmt välkommen!

Astrid Lindgrens Hembygd