Hjälplänkar

Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd arbetar med lokalt ledd utveckling. Fram till 2020 finns nästan 30 miljoner att söka till utvecklingsprojekt i kommunerna Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby och Oskarshamn.

För att bli ett prioriterat utvecklingsprojekt, och därmed få projektstöd, ska projektet bidra till något av våra mål:

• Utvecklat föreningsliv
  • Digital närvaro
  • Förädlade lokala resurser
  • Transportmöjligheter

Dessutom ska projektet genomsyras av hållbarhet och jämställdhet. Det får gärna bidra till ungas delaktighet och ta tillvara mångfaldens möjligheter. Alla projekt ska tillsammans leda till folkhälsa och entreprenörskap.

Hela vår utvecklingsstrategi hittar du HÄR.

Vår vision:

”Med mod, klokhet och påhittighet skapar människor ett hållbart liv.
På redigt!”

Finansiärer

18 April 2017

Årsmöte - handlingar!

Klicka på "Läs hela nyheten" för att se dagordningen för årsmötet samt handlingar.

3 April 2017

ÅRSMÖTE

Välkommen på Astrid Lindgrens Hembygds årsmöte.
När? 25 april, kl 18.00-20.00
Var? Värne Allianskyrka.

Anmäl dig gärna på info@alhembygd.se senast den 20 april!

27 Mars 2017

2 nya projekt prioriterade!

Hultsfreds kommuns projekt "Vandring på god väg" och Djursdala samhällsförenings projekt "Brukardriven digital utveckling på landsbygden för hälsa, välfärd och attraktivitet – förstudie" blev vid senaste styrelsemötet, den 22 mars, beviljade medel.

21 Februari 2017

Årsmöte – 25 april!

Boka kvällen den 25 april! Då bjuder föreningen Astrid Lindgrens Hembygd in till årsmöte. Vi återkommer för mer information kring plats och tid.