Hjälplänkar

Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd arbetar med lokalt ledd utveckling. Fram till 2020 finns nästan 30 miljoner att söka till utvecklingsprojekt i kommunerna Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby och Oskarshamn.

För att bli ett prioriterat utvecklingsprojekt, och därmed få projektstöd, ska projektet bidra till något av våra mål:

• Utvecklat föreningsliv
  • Digital närvaro
  • Förädlade lokala resurser
  • Transportmöjligheter

Dessutom ska projektet genomsyras av hållbarhet och jämställdhet. Det får gärna bidra till ungas delaktighet och ta tillvara mångfaldens möjligheter. Alla projekt ska tillsammans leda till folkhälsa och entreprenörskap.

Hela vår utvecklingsstrategi hittar du HÄR.

Vår vision:

”Med mod, klokhet och påhittighet skapar människor ett hållbart liv.
På redigt!”

Finansiärer

15 December 2016

Vill du bli en i vårt team?

Nu söker vi en projektledare 50-75%! Astrid Lindgrens Hembygd kommer under 18 månader att driva ett projekt med målet att stärka evenemangskulturen i kommunerna Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby och Oskarshamn.

15 December 2016

Det "leader" mot jul!

Styrelsen & personalen på Astrid Lindgrens hembygd vill passa på och önska er alla en riktigt GOD JUL! Läs mer i nyhetsbrev december!

6 December 2016

Möte om bioenergi och kraftvärmeanläggningen Volters möjligheter!

Efter medlemsmötet på Emåmejeriet i oktober har vi fått veta att en del projektidéer föddes under kvällen. Det vill vi fånga upp! Välkommen den 11 januari 2017 till en djupare diskussion kring möjligheten att skapa hållbara och lokalt självförsörjande kraftvärmesystem.

6 December 2016

Nya projekt som prioriterats av Astrid Lindgrens Hembygd!

Vimmerby IFs projekt "Mötesplats Ceos" beviljas projektstöd för en förstudie, där föreningen vill projektera och undersöka möjligheterna att bygga en egen mötesplats vid Ceosvallen i Vimmerby. Dessutom prioriteras projekten "Det goda evenemanget" och "Allt som sker" som båda drivs av LAG.

Alltsomsker.nu