Hjälplänkar

Är du inte medlem, då är det dags nu!

Föreningen går nu in i en ny programperiod med helt nya förutsättningar. Mål och visioner är satta och för att skapa en uthållig och levande bygd behöver vi vara många som hjälps åt.

Astrid Lindgrens Hembygd är en förening som arbetar för att skapa goda möjligheter för människor på landsbygden. Syftet med föreningen är att främja och driva lokal utveckling i, Nässjö, Högsby, Hultsfred, Vimmerby, Oskarshamn och Eksjö. Det gör vi bland annat genom projektstöd, mötesplatser och kompetensutveckling.

Vi stödjer bl.a. projekt som ökar områdets attraktivitet inom kultur, turism och de gröna näringarna. Vi vill underlätta för nyföretagande, generationsväxling samt öka kvinnligt företagande.

Vi tror också att entreprenörskap, integration och demokratiskt inflytande leder till att vårt område utvecklas, det gör vi bland annat genom att stötta och utveckla nya metoder för ungas inflytande på landsbygden.

Vår vision är att bygden ska bli mer attraktiv att verka, bo och växa upp i och för att kunna göra ett bättre arbete behöver vi dig och din kunskap!

Vad får man som medlem?

- Du får tillgång till ett unikt nätverk

- Du får möjlighet att delta på intressanta seminarier och konferenser med fokus på lokaloch hållbar utveckling.

- Du kan vara med och positivt påverka regionens framtid genom ett unikt arbetssätt, där du blir en tillgång för föreningen, din bygd och din organisation.

Medlemsavgiften: på 50 kr sätter du in på bankgiro: 279-7629. Märk inbetalningen med namn och kontaktuppgifter.

27 Juni 2017

Utveckla Lövhult- vårt senaste prioriterade projekt!

Vid föreningens senaste styrelsemöte prioriterades projektet utveckla Lövhult.

18 April 2017

Årsmöte - handlingar!

Klicka på "Läs hela nyheten" för att se dagordningen för årsmötet samt handlingar.

3 April 2017

ÅRSMÖTE

Välkommen på Astrid Lindgrens Hembygds årsmöte.
När? 25 april, kl 18.00-20.00
Var? Värne Allianskyrka.

Anmäl dig gärna på info@alhembygd.se senast den 20 april!

27 Mars 2017

2 nya projekt prioriterade!

Hultsfreds kommuns projekt "Vandring på god väg" och Djursdala samhällsförenings projekt "Brukardriven digital utveckling på landsbygden för hälsa, välfärd och attraktivitet – förstudie" blev vid senaste styrelsemötet, den 22 mars, beviljade medel.

Alltsomsker.nu