Hjälplänkar

Astrid Lindgrens Hembygd

Astrid Lindgrens Hembygd är föreningen som arbetar med att skapa möjligheter för människor på landsbygden. Vi främjar och driver lokal utveckling i Vimmerby, Hultsfred, Oskarshamn, Nässjö, Högsby och Eksjö med visionen att bygden ska bli mer attraktiv att verka, bo och växa upp i. För att lyckas med det behöver vi vara många som hjälps åt.

Föreningen stöttar människor och organisationer som har bra idéer. Om du har en bra idé som kan leda till positiv utveckling för vår bygd kan du kontakta oss och använda oss som bollplank och få stöttning i hur du kan gå vidare. Vi kan också stötta med exempelvis finansiering, arrangera mötesplatser och bidra till kompetensutveckling. Vårt mål är att stödja projekt som kan leda till hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling. Vi har ett öppet sinne för nya idéer och metoder så tveka inte att höra av dig med din strålande idé.

Välkommen in med dina idéer och kunskaper!!

27 Juni 2017

Utveckla Lövhult- vårt senaste prioriterade projekt!

Vid föreningens senaste styrelsemöte prioriterades projektet utveckla Lövhult.

18 April 2017

Årsmöte - handlingar!

Klicka på "Läs hela nyheten" för att se dagordningen för årsmötet samt handlingar.

3 April 2017

ÅRSMÖTE

Välkommen på Astrid Lindgrens Hembygds årsmöte.
När? 25 april, kl 18.00-20.00
Var? Värne Allianskyrka.

Anmäl dig gärna på info@alhembygd.se senast den 20 april!

27 Mars 2017

2 nya projekt prioriterade!

Hultsfreds kommuns projekt "Vandring på god väg" och Djursdala samhällsförenings projekt "Brukardriven digital utveckling på landsbygden för hälsa, välfärd och attraktivitet – förstudie" blev vid senaste styrelsemötet, den 22 mars, beviljade medel.

Alltsomsker.nu