Hjälplänkar

Ny rapport

Just nu kämpar Sveriges leaderföreningar med att skriva en strategi inför den kommande perioden 2014-2020. För att hjälpa dem på traven släpper nu samarbetsprojektet "Leader Lär för omställning till hållbarhet" en rapport som sammanfattar lärdommarna som gjorts under de två senaste åren - just om hur Leader kan användas för att stötta omställning till hållbarhet.

23 September 2016

Temaområde för natur- och skogsupplevelser ska utvecklas vid Tuna gård

Tuna gårds projekt "Natur- och skogsupplevelser" prioriterades av Astrid Lindgrens hembygds styrelse den 21 september och får därmed projektstöd för utvecklandet av temaområden i skog och mark. Området ska stimulera till olika utomhusaktiviteter, för både kropp, knopp och själ.

24 Augusti 2016

Nu flyttar vi kontoret! Badhusgatan 3 i Vimmerby blir nya adressen!

Vimmerby folkhögskola växer och har därmed fått ett ökat behov av sina lokaler. Astrid Lindgrens hembygd har i samband med detta kikat på olika alternativ, för att hitta nya och lämpliga lokaler till verksamheten. Nu har vi hittat något som vi tror kan passa väldigt bra, dessutom hamnar vi något mer centralt i Vimmerby.

23 Juni 2016

Värne och Näs är först ut som prioriterade projekt!

Astrid Lindgrens styrelse har nu tagit de första projektbesluten i den första beslutsomgången för denna programperiod. Det är två spännande projekt som prioriteras.

30 Maj 2016

Nya ledamöter i styrelsen

Föreningens årsmöte valde in två nya ledamöter in i LAG/styrelsen: Örjan Lundqvist, Vimmerby och Bengtlennart Larson, Nässjö. Den 31 maj, har den nya styrelsen sitt första sammanträde.

Alltsomsker.nu
Evenemang hos Hargodlarna
Film i Astrid Lindgrens hembygd
Bio kontrast