Hjälplänkar

Projektledare sökes till Bondens Torg

Projektledare på deltid under 2012 sökes till matprojektet Bondens Torg. Tjänsten är på cirka 50 procent.

Du ska vidareutveckla konceptet Bondens Torg -  ett ambulerande marknadskoncept för lokal mat och hantverk av hög kvalitet. Målsättningen är att skapa en ekonomisk självbärande förening för verksamheten.

Vi söker dig som har kunskap och nätverkskontakter inom våra kommuner (Eksjö, Vimmerby, Hultsfred och Oskarshamn) och inom lokal mat. Du har förmågan att kombinera visionärt arbete med praktiskt genomförande och administration av projektet.

För mer information www.bondenstorg.se eller www.astridlindgrenshembygd.se

För upplysningar ring vår verksamhetsledare
Christina Torstensson 0492-188 97.

Ansökan per mejl senast den 10 februari info@astridlindgrenshembygd.se

Platsannonsen som pdf
Pressmeddelande Satsning på projektet Bondens Torg

Foto: Emma Jansson, www.emmajansson.se

 

Nyheter

4 Mars 2014

Är vår bygd redo?

Under slutet av mars håller Leader Lär två workshops med resiliensfokus. Först en i Bruzaholm (som avser hela Eksjö kommun) den 28:e och dagen efter i Vena den 29:e.

25 Februari 2014

Fisketurismen ska utvecklas

Genom projektet "Inventering och paketering av fisketurism" ska fisketurismen i Eksjö, Vimmerby, Oskarshamn och Hultsfreds kommuner utvecklas och paketeras med mat, logi och evenemang. Nu arrangerar projektägaren Attraktiva Oskarshamn en kostnadsfri utbildningsserie för fiskeentreprenör i området.

8 Januari 2014

Avslut och summering

I samma stund som Jan Malmsjö ringde in det nya året på Skansen avslutades också den formella leaderperioden på den svenska landsbygden.

7 Oktober 2013

Leader gör skillnad!

Utvecklingsarbete med leadermetoden stärker det sociala kapitalet i en bygd, skapar nya arenor och kontakter samt ökar människors engagemang, positiva identitet och känsla av sammanhang. Det visar en färsk undersökning av det regionala leaderarbetet. Rapporten offentliggjordes den 4 oktober på ett seminarium i Målilla.

Blogg, Verksamhetsledare Christina Thorstensson
Brevethemifrån.se
Alltsomsker.nu
Film i Horn
18 April 2014
Film i Eksjö
18 April 2014
De fattiga och de rika
18 April 2014
Bäst i Sverige - textil
18 April 2014