Hjälplänkar

Från ansökan...

Läs kortversionen av vår utvecklingsstrategi: allt du som projektägare behöver känna till i vår strategi - Kortversion - strategi.pdf

I Lathund för dig som ska söka projektmedel hos Astrid Lindgrens Hembygd.pdf har vi samlat viktig information och en steg för steg-guide för hur du söker stöd.

Ansökan görs i Jordbruksverkets E-tjänst Mina sidor, där behöver du vara förberedd med E-legitimation och fullmakt.

- Ansökan på Jordbruksverkets "Mina sidor".
- Jordbruksverkets information om fullmakt
- Blankett för fullmakt (Pdf) (OBS! spara en egen kopia!)

På jordbruksverket finns det även ett flertal olika dokument och mallar som du som sökande kan ha nytt av.
Dessa hittar du här: Jordbruksverkets mallar för Lokalt ledd utveckling 2014-2020

När du kommit till steg 2 i ansökan (se vår lathund) ska du digitalt besvara Astrid Lindgrens Hembygds områdesspecifika frågor och bifoga dessa till din ansökan. Du hittar dem här: Områdesspecifika frågor - Astrid Lindgrens Hembygd

Ett hållbart liv. På redigt!

Har du en projektidé och är bosatt i någon av kommunerna Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby eller västra delen av Oskarshamns kommun? Grattis! Då kan du söka projektmedel från Astrid Lindgrens Hembygd. Fram till år 2020 har vi drygt 30 miljoner kronor i europeiska och kommunala medel för att utveckla området enligt visionen:

”Med mod, klokhet och påhittighet skapar människor ett hållbart liv. På redigt!”

Har du en idé som handlar om att utveckla föreningslivet, öka den digitala närvaron, förädla lokala resurser eller skapa nya transportlösningar? Välkommen med din ansökan!

För att beviljas stöd måste projektet beakta jämställdhetsaspekten samt verka för ökad hållbarhet och ett resilient samhälle. Projektet får också gärna involvera unga vuxna och utlandsfödda. Våra övergripande mål är folkhälsa och entreprenörskap, eftersom det är människor som mår bra och tar egna initiativ som kan göra skillnad. På redigt!

Vi ser fram emot att skapa spännande utvecklingsprojekt tillsammans med föreningar, byalag, organisationer, företag i samverkan men också med helt nya konstellationer.

För att få ut mesta möjliga effekt av investerade medel genomsyras alla våra projekt av leadermetoden, som bygger på trepartnerskap (samarbete mellan privat, offentlig och ideell sektor), nytänkande, underifrånperspektiv, nätverkande och överförbarhet.

27 Juni 2017

Utveckla Lövhult- vårt senaste prioriterade projekt!

Vid föreningens senaste styrelsemöte prioriterades projektet utveckla Lövhult.

18 April 2017

Årsmöte - handlingar!

Klicka på "Läs hela nyheten" för att se dagordningen för årsmötet samt handlingar.

3 April 2017

ÅRSMÖTE

Välkommen på Astrid Lindgrens Hembygds årsmöte.
När? 25 april, kl 18.00-20.00
Var? Värne Allianskyrka.

Anmäl dig gärna på info@alhembygd.se senast den 20 april!

27 Mars 2017

2 nya projekt prioriterade!

Hultsfreds kommuns projekt "Vandring på god väg" och Djursdala samhällsförenings projekt "Brukardriven digital utveckling på landsbygden för hälsa, välfärd och attraktivitet – förstudie" blev vid senaste styrelsemötet, den 22 mars, beviljade medel.

Alltsomsker.nu