Hjälplänkar

Full Fart Framtidsforum

Astrid Lindgrens hembygd har under förra våren och hösten ”smugit” igång en ny verksamhet – Framtidsforum . Nu är verksamheten i full gång! Vi vill ”lyfta hållbarhetsfrågorna” i alla tänkbara sammanhang i våra fyra kommuner, säger projektledarna Therese Sjögren och Hillevi Helmfrid.

Läs mer HÄR.

 

Samarbete med gymnasieskolorna

Samtliga elever i årskurs 2 på gymnasierna i Oskarshamn, Hultsfred, Vimmerby och Ekjö erbjuds inspirationsföreläsning om hållbarhet inför att de ska välja tema för sitt projektarbete. Föreläsare är Nanny-Maja Anderback, författare till boken Vem fan bryr sig? En bok om dig och mig och världen.

Läs mer HÄR.

 

Framtidsveckan – du är inbjuden att skapa den med oss

Den 9-17 april blir det Framtidsvecka i Astrid Lindgrens hembygd. Ett 50 tal personer och organisationer har redan anmält sitt intresse att organisera programpunkter under veckan och fler är välkomna. Temat är omställning till hållbarhet och vi vill se programpunkter som belyser såväl yttre som inre omställning, allt från att städa miljövänligt till ”medveten närvaro” som ett led att vårda den inre miljön. Med hållbarhet menar vi såväl ekologisk som social hållbarhet, allt från från biologisk till kulturell mångfald,  förnybara energikällor till rättvis handel. Vi inbjuder också dem som vill belysa ekonomins och politikens roll för omställningen av samhället.

Läs mer HÄR.

 

Invigningsfest 9 april

Invigningsfesten på lördagen den 9 april i Metropol kommer att ha temat Mod och Förändring. Det blir en sjudundrandes fest, skriv in den i kalendern redan idag och berätta för vänner och bekanta.

Den omställning vi behöver göra i hela samhället kräver mycket mod och Peter Elmberg, artist och föredragshållare samt initiativtagare till kursgården Mundekulla berättar ur egna erfarenheter hur tragiska händelser kan vändas till en konstruktiv kraft. Efter föredraget drar han igång spelar African Wibration där Peter Elmberg tillsammans med musiker från Senegal spelar sin medryckande , dansanta och värmande musik.

Den som upplevt Peter under en konsert eller föreläsning förundras ofta över hans fängslande personlighet, spontanitet och engagemang. Han lämnar sällan sin publik oberörd och är en person som sticker ut i mängden.

Fler programpunkter planeras. Komplett inbjudan kommer senare.

 

 

Nyheter från Framtidsforum

31 Juli 2014

Vadå "Skogsträdgård"?

Under 2 dagar i mitten på juli arrangerade Framtidsforum i samarbete med Omställning Vimmerby-Hultfred en skogsträdgårdskurs. Innehållet varierade från teori om vad en skogsträdgård faktiskt är till praktiska gräva-ner-planta-aktiviteter.

31 Juli 2014

Vi tog en tur till Hyssna!

I Hyssna finns två av Sveriges mest intressanta skogsgubbar; tvillingarna Anders och Johannes Eriksson. De driver tillsammans Melltorps skogsförvaltning. De är också riktiga irritationsobjekt för alla som vill bruka sin skog så konventionellt som möjligt med röjning och gallring av skogen...

24 Juni 2014

Hållbar utveckling med Leadermetoden – tio framgångsfaktorer

Leader Lär, Framtidsforums systerprojekt, levererar nu sina lärdomarna i en läsvärd rapport!

Senaste nyhetbreven från Framtidsforum