Hjälplänkar

Framtidsveckan

Framtidsveckans arrangörer är överlag nöjda, visar utvärderingen som gjorts. HÄR kan du titta på bilder, filmklipp och läsa tidningsartiklar som belyser några av programpunkterna under Framtidsveckan. Framtidsveckan kommer annordnas även nästa vår. Nya och gamla arrangörer är välkomna att kontakta oss!

Fördjupning, läs Mer om Framtidsveckan.pdf

 

Inbjudan till kurs

Känner du dig ibland missmodig och vill hitta energi och framgångsrika strategier för omställningen till en rättvisare värld och ett resursbevarande samhälle? Undrar du också varför det är så svårt att ställa om samhället till hållbarhet – trots att vi i hög utsträckning vet vad som behöver göras?

Framtidsforum bjuder in till en helgkurs i Omställningens psykologi. Kursen behandlar de psykologiska mekanismer som utgör såväl hinder som drivkraft till omställningen och vi arbetar även upplevelsebaserat kring begrepp som hopp/hopplöshet, optimism/pessimism, mod , intention och verklighetsuppfattning. Syftet är att du som kursdeltagare ska få redskap för att kunna arbeta mer framgångsrikt med förändringsprocesser och få ett tillfälle att knyta värdefulla kontakter. Vi välkomnar dig som professionell eller ideell och ser även gärna ungdomar bland de deltagande. Kursdeltagare kommer från hela landet men boende i Astrid Lindgrens Hembygd betalar lägre avgift. Se inbjudan nedan och återkom gärna med dina frågor till Hillevi Helmfrid.

Omställningens psykologi - inbjudan.pdf

 

Personalnytt

Hillevi kommer att vara utomlands under en stor del av kommande vinterhalvår och det är ännu osäkert om hon får någon ersättare. Therese kommer däremot att finnas kvar och hålla kontinuiteten inom Framtidsforum. Mer info kommer i nästa nyhetsbrev.

 

Vi stöttar projektidéer

Astrid Lindgrens Hembygd efterlyser projekt som handlar om omställning till ett hållbart samhälle. Du som bär på idéer – vänd dig till Therese för att veta mer om vad som kan finansieras!

 

Sommar

Till sist vill vi önska alla en njutningsfull sommar!

Nyheter från Framtidsforum

31 Juli 2014

Vadå "Skogsträdgård"?

Under 2 dagar i mitten på juli arrangerade Framtidsforum i samarbete med Omställning Vimmerby-Hultfred en skogsträdgårdskurs. Innehållet varierade från teori om vad en skogsträdgård faktiskt är till praktiska gräva-ner-planta-aktiviteter.

31 Juli 2014

Vi tog en tur till Hyssna!

I Hyssna finns två av Sveriges mest intressanta skogsgubbar; tvillingarna Anders och Johannes Eriksson. De driver tillsammans Melltorps skogsförvaltning. De är också riktiga irritationsobjekt för alla som vill bruka sin skog så konventionellt som möjligt med röjning och gallring av skogen...

24 Juni 2014

Hållbar utveckling med Leadermetoden – tio framgångsfaktorer

Leader Lär, Framtidsforums systerprojekt, levererar nu sina lärdomarna i en läsvärd rapport!

Senaste nyhetbreven från Framtidsforum