Hjälplänkar

Invigningsfesten

Pressmeddelande: En annorlunda värld är möjlig!

Vi kan minska skostorleken på vårt ekologiska fotavtryck, och det behöver minska avsevärt. Och vi kan samtidigt öka vår livskvalitet!
Vi kan inte öka vår materiella konsumtion. Vi kan inte öka BNP. Men allt det som är något värt egentligen, kan vi öka; Glädje, gemenskap, närvaro, skapande, frid…. Det handlar om en rejäl kursändring. En omställning av samhället. Kanske den största i mänsklighetens historia. Så frågan är: Varifrån ska vi hitta kraften – och modet – till denna omställning?  

Framtidsveckan är nu inledd. Vi har inte alla svar, men tillsammans har vi större chans att diskutera fram olika delar av svaret. För mångfald är en av de viktigaste egenskaperna för hållbarhet.  

Veckan invigdes med en hejdundrande fest, där Peter Elmberg talade och sjöng om att förverkliga visioner. Därefter fortsatte kvällen med en fantastisk middag på ekologisk lamm a la Afrika style. Sen spelade Peters band African Vibration och nästan ingen i publiken kunde sitta still!  

Och de som kom och lyssnade på Peter och African Vibration kan känna sig hedrade, förra veckan spelade de för Kronprinsessan Viktoria, och nästa vecka för Dalai Lama i Stockholm.

Artikel i Barometern - OT Framtidsveckan invigdes.pdf

Bilder tagna av Therese Sjögren och Olga Nilsson Smårs.