Har du, din förening eller ditt företag, en projektidé för att utveckla landsbygden och är bosatt eller verkar i någon av kommunerna Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby eller västra delen av Oskarshamns kommun? Grattis! Då kan du söka projektmedel från Astrid Lindgrens Hembygd. Fram till år 2020 har vi drygt 30 miljoner kronor i europeiska och kommunala medel för att utveckla området enligt visionen:

”Med mod, klokhet och påhittighet skapar människor ett hållbart liv. På redigt!”

Leader är en metod för att utveckla din bygd utifrån lokala förutsättningar. Metoden kan användas både på landsbygden och i staden. Astrid Lindgrens Hembygd kan hjälpa er att utveckla era idéer för landsbygd och stad. Projektidén måste stämma överens med våra övergripande och horisontella mål och passa in i vår lokala utvecklingsstrategi. Dessa kan du läsa om i kortversionen av vår strategi, Kortversion – strategi Astrid Lindgrens Hembygd (pdf-fil)
Är du intresserad av projektmedel via Leader, ta alltid en kontakt med oss på leaderkontoret, så berättar vi mer!

Olika former av leaderstöd:

Projektstöd

Projektstöd för föreningar, organisationer och företag som vill genomföra utvecklingsprojekt, möjlighet att söka från 40 000 kr upp till 1 miljon. Projektstöd söker du direkt via Jordbruksverkets e-tjänst.
Läs mer om projektstöd längre ned på sidan.

Leadercheckar

”Paraplyprojekt Förädlade lokala resurser”- leadercheckar riktade till organisationer, föreningar. Stödbelopp på max 30 000 kr med förenklad administration. Du söker stödet direkt via vårt leaderkontor.
Läs mer här om leadercheckar inom ”Förädlade lokala resurser”

”Paraplyprojekt Entreprenörskap” – leadercheckar riktade till företag som kommer att lanseras under hösten 2018. Håll utkik efter mer information på hemsidan och via vårt nyhetsbrev.

Nedan har vi samlat länkar, mallar och dokument som ni behöver i ansökningsprocessen. Klicka på respektive rubrik för att komma vidare.
Lathund för dig som ska söka projektmedel hos Astrid Lindgrens Hembygd (PDF-fil)

Guide till Jordbruksverkets e-tjänst
– Information om hur du använder Jordbruksverkets e-tjänst för att söka stöd.

Jordbruksverkets e-tjänst
– Det är här du gör din ansökan om projektstöd. För att komma in i tjänsten måste du vara förberedd med e-legitimation och fullmakt (se nedan).

Jordbruksverkets information om fullmakt

Fullmakt – Blankett för att använda Jordbruksverkts e-tjänster (pdf-fil)

Budgetmall (och anvisningar hur du fyller i budgetmallen)
– Obligatorisk bilaga till ansökan.

Områdesspecifika frågor (Astrid Lindgrens Hembygds kompletterande frågor till Jordbruksverkets projektmall, docx-fil)
– Obligatorisk bilaga till ansökan.